www.all4smartphone.com Форуми

ОБРАТНО КЪМ НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА >>

www.all4smartphone.com

Най-голямата WI-FI мрежа в света. Присъединете се!
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.all4smartphone.com Форуми -> Symbian Проблеми и Разни
Предишната тема :: Следващата тема  
mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:05 pm    Заглавие: Най-голямата WI-FI мрежа в света. Присъединете се! Отговорете с цитат Back to top

Здравейте колеги! Наскоро се включих към най-голямата WI-FI мрежа в света FON. Мрежата се изгражда от собствените и членове, на база на доброволно споделяне на част интернет връзка ви, като за да имаш достъп до мрежата трябва да споделяш WIFI. Това става чрез префлашване със специален фърмуеър за ВРТ рутъри Lynksys или Buffalo или чрез субсидиран от тях специален рутър La fonera.
Само за 2 години в мрежата има регистрирани около 1 милион потребители от целия свят! В България за съжаление са около 30-40, като 20 са в София.
Използвам Нокиа Е51 и тяхната програма ConnectaFON, която сканира за FON точки и автоматично се свързва с тях. Повече за мрежата, на български може да научите от линка. Официалният им сайт е fon.com.
http://www.mvnsystems.com/

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pLaM3N
Потребител

Местожителство: Пловдив Апарат I: Nokia N95 8GB Апарат II: SE C905 8.1 mpx. N-gage username: pLaM3N Скайп: ponko_g

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Това е доста интересно и полезно, Но ще мине време докато се разпространи !
Вижте колко малко има в СОфия, а във Пловдив пък Изобщо няма ! Crying or Very sad
Хайде давайте ...

btw, Този Рутер е много евтин дали ще работи както трябва, да си поръчам ?

Joy wouldn't feel so good, if it wasn't for pain !

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Номер
mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Рутерът е евтин защото организацията набира средства от фирми като Skype, Google и т.н. Има и субсидирани рутери за по 11 евро с доставката до България (Fonero gets fonero), които се поръчват след изпратена покана от някой член на общността (по 20 на човек). Аз имам останали 6 покани.

Поръчал съм 2 рутера за мен и за брат ми и докато пристигнат използвам Линксис WRT54G. Хубавото при тяхните е, че имат 2 радиа и създават 2 независими мрежи - обществена и ваша лична, като може да се регулира скоростта на обществената. Чипсета е Atheros а производителя Accton (SMC).

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pLaM3N
Потребител

Местожителство: Пловдив Апарат I: Nokia N95 8GB Апарат II: SE C905 8.1 mpx. N-gage username: pLaM3N Скайп: ponko_g

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

А да попитам, може ли защото у дома ползвам комп + лаптоп и да пъсна от 2рата ланка кабел към рутера и от рутера да хващам със телефоона и лаптопа Confused

Joy wouldn't feel so good, if it wasn't for pain !

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Номер
mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Евтиният рутер е само WIFI, но с един евтин жичен рутер пред него (трийсетина лева) става. Другият вариант е компа да има WIFI (50ина лева). Третият е "скъпият" им рутер Lafoner+ (около 45 евро).
Някои доставчици се правят на интересни искат допълнителни пари за да се ползва рутер. В такъв случай трабва жичното рутерче да има TTL change.

ZIRO
Потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 6:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

pLaM3N написа:
А да попитам, може ли защото у дома ползвам комп + лаптоп и да пъсна от 2рата ланка кабел към рутера и от рутера да хващам със телефоона и лаптопа Confused

Приятел слагаш си един D-link dl-524 (70-80лв) и забравяш за проеми за връзване и защтити от провайдарите против рутери. Може да си пуснеш нета и на телефона и на лоптопа и на компа, е стига да има кои да ти го настрой де, не е трудно. Аз съм така вкъщи от 1г. и нямам проблеми.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Идеята е че за същите пари може да си имаш рутер (жичен и Lafonera) и по-важното да ползваш шернатият нет "по света и у нас" БЕЗПЛАТНО. Тази мрежа предстои да се разраства (от самите нас) и в скоро време из цялата страна се надявам да има хиляди FON точки.
Моят (може би първи в Европа) пълноценен компютър за кола! http://www.carstereo.com/installs/photo_gallery_album.cfm?home=yes&photoid=18833&galleryid=609 http://showyoursound.nl/Public/Showcase/Showcase.asp?Id=1097

mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 09, 2008 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Рутерът за 11 евро наистина дойде, при това с UPS за 11 дни. Инсталиран е и работи.

Вече имам още покани, който се интересува да ми пише.

Колкото сме повече, толкова ровече точки ще има, а иначе 1mb е 2.40 лв.
Моят (може би първи в Европа) пълноценен компютър за кола! http://www.carstereo.com/installs/photo_gallery_album.cfm?home=yes&photoid=18833&galleryid=609 http://showyoursound.nl/Public/Showcase/Showcase.asp?Id=1097

Pav3l
Потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Прати една покана насам - Ще има поне една FON-точка в Ямбол Wink

mail: pav33l@gmail.com

Прави ми впечатление разликата в цените по сайтовете: от 10.99Евро през 25.82, та до 43.06 Евро...
Само да кажа, че няма да дам и цент повече от тея 11 Евро, евентуално още 2-те Евро за антената!
Надявам се, да не се наложи плаща в повече за тях...

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
triturbo
Потребител

Местожителство: BG, Teteven; понастоящем SP, Gandia

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Доста голяма мрежа! Около моята къща в Испания има 3 мрежи. Жалко че не мога да се включа поради факта, че тъкмо (преди няма седмица) се ръснах 50 евро за малко рутерче на Linksys (WRT54GC), което едва прехвърля две стени, камо ли някой на улицата да намаже. А този рутер, за който говориш определено си заслужава 11 евро, две различни мрежи...

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didko_just
Потребител

Местожителство: Valladolid

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

ако не те затруднява,мога ли да те помоля и аз за една покана,че се запалих по тази безплатна мрежа.Мейла ми е didko_just@abv.bg

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mirox3m
Потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 10, 2008 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат Back to top

Няма проблем да изпратя поканата, но искам да отбележа, че е необходимо да сте регистрирани в PayPall, за да може да си платите 11 те евро за рутера.

Всеки който желае покана, да ми пише в случай, че е регистриран в PayPall или може да ползва регистрацията на свой приятел. В противен случай, поканите просто изтичат след една седмица.

Поканите се пращат само на различни имейли, а рутерите се доставят само на различни адреси. Това е защита, за да няма спекулации и препродажби на субсидираните от Skype и Google рутери.

Най-лесният начин е да си ги поръчате от представителите в БГ, но това са вече 69 лева, което пак е най-евтиният рутер на пазара.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.all4smartphone.com Форуми -> Symbian Проблеми и Разни Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Следваща
Страница 1 от 11

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Cobalt 2.0 phpBB theme/template by Jakob Persson.
Copyright © 2002-2004 Jakob Persson