|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:05 pm Заглавие: Най-голямата WI-FI мрежа в света. Присъединете се! |
 |
|
Здравейте колеги! Наскоро се включих към най-голямата WI-FI мрежа в света FON. Мрежата се изгражда от собствените и членове, на база на доброволно споделяне на част интернет връзка ви, като за да имаш достъп до мрежата трябва да споделяш WIFI. Това става чрез префлашване със специален фърмуеър за ВРТ рутъри Lynksys или Buffalo или чрез субсидиран от тях специален рутър La fonera.
Само за 2 години в мрежата има регистрирани около 1 милион потребители от целия свят! В България за съжаление са около 30-40, като 20 са в София.
Използвам Нокиа Е51 и тяхната програма ConnectaFON, която сканира за FON точки и автоматично се свързва с тях. Повече за мрежата, на български може да научите от линка. Официалният им сайт е fon.com.
http://www.mvnsystems.com/ |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
pLaM3N Потребител

Регистриран на: 08 Мар 2005 Мнения: 5748 Местожителство: Пловдив Апарат I: Nokia N95 8GB Апарат II: SE C905 8.1 mpx. N-gage username: pLaM3N Скайп: ponko_g  |
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:22 pm Заглавие: |
 |
|
Това е доста интересно и полезно, Но ще мине време докато се разпространи !
Вижте колко малко има в СОфия, а във Пловдив пък Изобщо няма !
Хайде давайте ...
btw, Този Рутер е много евтин дали ще работи както трябва, да си поръчам ? _________________
Joy wouldn't feel so good, if it wasn't for pain ! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:38 pm Заглавие: |
 |
|
Рутерът е евтин защото организацията набира средства от фирми като Skype, Google и т.н. Има и субсидирани рутери за по 11 евро с доставката до България (Fonero gets fonero), които се поръчват след изпратена покана от някой член на общността (по 20 на човек). Аз имам останали 6 покани.
Поръчал съм 2 рутера за мен и за брат ми и докато пристигнат използвам Линксис WRT54G. Хубавото при тяхните е, че имат 2 радиа и създават 2 независими мрежи - обществена и ваша лична, като може да се регулира скоростта на обществената. Чипсета е Atheros а производителя Accton (SMC). |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
pLaM3N Потребител

Регистриран на: 08 Мар 2005 Мнения: 5748 Местожителство: Пловдив Апарат I: Nokia N95 8GB Апарат II: SE C905 8.1 mpx. N-gage username: pLaM3N Скайп: ponko_g  |
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:52 pm Заглавие: |
 |
|
А да попитам, може ли защото у дома ползвам комп + лаптоп и да пъсна от 2рата ланка кабел към рутера и от рутера да хващам със телефоона и лаптопа  _________________
Joy wouldn't feel so good, if it wasn't for pain ! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 4:06 pm Заглавие: |
 |
|
Евтиният рутер е само WIFI, но с един евтин жичен рутер пред него (трийсетина лева) става. Другият вариант е компа да има WIFI (50ина лева). Третият е "скъпият" им рутер Lafoner+ (около 45 евро).
Някои доставчици се правят на интересни искат допълнителни пари за да се ползва рутер. В такъв случай трабва жичното рутерче да има TTL change. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
ZIRO Потребител

Регистриран на: 01 Апр 2006 Мнения: 116 Местожителство: Благоевград  |
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 6:05 pm Заглавие: |
 |
|
| pLaM3N написа: |
А да попитам, може ли защото у дома ползвам комп + лаптоп и да пъсна от 2рата ланка кабел към рутера и от рутера да хващам със телефоона и лаптопа  |
Приятел слагаш си един D-link dl-524 (70-80лв) и забравяш за проеми за връзване и защтити от провайдарите против рутери. Може да си пуснеш нета и на телефона и на лоптопа и на компа, е стига да има кои да ти го настрой де, не е трудно. Аз съм така вкъщи от 1г. и нямам проблеми. _________________ ---------важното е младите да се обичат---------
 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Pav3l Потребител

Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:02 am Заглавие: |
 |
|
Прати една покана насам - Ще има поне една FON-точка в Ямбол
mail: pav33l@gmail.com
Прави ми впечатление разликата в цените по сайтовете: от 10.99Евро през 25.82, та до 43.06 Евро...
Само да кажа, че няма да дам и цент повече от тея 11 Евро, евентуално още 2-те Евро за антената!
Надявам се, да не се наложи плаща в повече за тях... _________________ Nokia N95-8GB
V 31.0.015
RM-320 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
triturbo Потребител

Регистриран на: 08 Мар 2006 Мнения: 257 Местожителство: BG, Teteven; понастоящем SP, Gandia  |
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:37 am Заглавие: |
 |
|
Доста голяма мрежа! Около моята къща в Испания има 3 мрежи. Жалко че не мога да се включа поради факта, че тъкмо (преди няма седмица) се ръснах 50 евро за малко рутерче на Linksys (WRT54GC), което едва прехвърля две стени, камо ли някой на улицата да намаже. А този рутер, за който говориш определено си заслужава 11 евро, две различни мрежи... _________________ N93 v20.0.058 + 2GB miniSD SanDisk + 1GB miniSD Kingston + Holux GPS Slim 236
N-GAGE CLS v3.30 @ 130MHz + 2GB MMCmobile Kingston
N-GAGE QD v4.10 + 32MB |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
didko_just Потребител
Регистриран на: 28 Дек 2007 Мнения: 51 Местожителство: Valladolid  |
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:42 pm Заглавие: |
 |
|
| ако не те затруднява,мога ли да те помоля и аз за една покана,че се запалих по тази безплатна мрежа.Мейла ми е didko_just@abv.bg |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
mirox3m Потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 5:41 pm Заглавие: |
 |
|
Няма проблем да изпратя поканата, но искам да отбележа, че е необходимо да сте регистрирани в PayPall, за да може да си платите 11 те евро за рутера.
Всеки който желае покана, да ми пише в случай, че е регистриран в PayPall или може да ползва регистрацията на свой приятел. В противен случай, поканите просто изтичат след една седмица.
Поканите се пращат само на различни имейли, а рутерите се доставят само на различни адреси. Това е защита, за да няма спекулации и препродажби на субсидираните от Skype и Google рутери.
Най-лесният начин е да си ги поръчате от представителите в БГ, но това са вече 69 лева, което пак е най-евтиният рутер на пазара. _________________ Моят (може би първи в Европа) пълноценен компютър за кола! http://www.carstereo.com/installs/photo_gallery_album.cfm?home=yes&photoid=18833&galleryid=609 http://showyoursound.nl/Public/Showcase/Showcase.asp?Id=1097 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
 |